Project uitgelicht

links-ratering-project-271x138

Uniek koude-warmtesysteem in Eibergen

In Eibergen is een voor Nederland unieke vorm van Koude- en Warmteopslag (KWO) toegepast. De bodem in Eibergen bestaat vooral uit leem. Deze bodem is niet geschikt voor gebruikelijke warmte-koude-opslag in de grond. Lees meer >Warmtetechniek

Aardwarmte is warmte die uit de aardkorst gehaald wordt om woningen en bedrijfspanden te verwarmen. Dit is een uiterst duurzame techniek aangezien bij het opwekken van deze energie vrijwel geen schadelijke effecten optreden voor het milieu. Daar komt bij dat de energievoorraad in de aardkost vrijwel onuitputtelijk is. Om die reden is aardwamte ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Warmtepomp
De warmte wordt in de koudere maanden door middel van een warmtepomp naar boven gehaald waar deze voor een behaaglijke temperatuur in uw pand zorgt. Door de omkeerbare cyclus kan deze warmtepomp ook koelen in de zomer. Kortom, optimaal ecologisch comfort in alle seizoenen!

Via onze samenwerking met gespecialiseerde partijen kan Installatiebedrijf Ratering het boren, installeren en in bedrijf stellen voor u regelen.

Tekening aardwarmte (ingekort)